Νέα / Άρθρα

Κύθνος: το ξεχασμένο νησί

Υπάρχει στις Κυκλάδες, ένα άγνωστο στον κόσμο του τουρισμού νησί: η Κύθνος.

Η Κύθνος είναι ένα νησί 100 τετ. χλμ, προσβάσιμο σχεδόν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά σε 3 ώρες και από το λιμάνι του Λαυρίου σε 2 ώρες.

Το νησί είναι πίσω από την Κέα, και έχει 1.500 μόνιμους κατοίκους. Είναι ένα ήσυχο και αυθεντικό νησί, πιστό στις παραδόσεις, έχει διατηρήσει τον αγροτικό χαρακτήρα του, παρά την κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Η Κύθνος είναι ένα ξηρό και βραχώδες νησί, τα νερά της όμως έχουν θεραπευτική δύναμη αφού είναι γνωστό ότι από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι από την ηπειρωτική Ελλάδα και τα γειτονικά νησιά επισκέπτονταν τις ιαματικές πηγές του νησιού για να θεραπευτούν από διάφορες παθήσεις.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στο νησί: πεζοπορία στο όμορφο τοπίο, ξεκούραση στις υπέροχες παραλίες, έντονη νυχτερινή ζωή, για να μην αναφέρουμε τις πολλές ταβέρνες που προσφέρουν φαγητά μαγειρεμένα με τοπικά προϊόντα.

Ακόμα κι αν η βλάστηση είναι φτωχή, οι ντόπιοι ζουν από την καλλιέργεια ελαιόδεντρων και αμπελιών. Το νησί είναι κάπως διαφορετικό από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων, αφού η αρχιτεκτονική του είναι πολύ πλούσια, και κάποια από τα χωριά είναι αρκετά μοντέρνα. Το νησί διαθέτει πολλές αμμουδιές και κολπίσκους με βότσαλο.

Η πιο εντυπωσιακή παραλία είναι σίγουρα η Κολόνα, διότι είναι μια υπέροχη αμμώδης λωρίδα που συνδέει τον Αγιο Λουκά με την υπόλοιπη Κύθνο.

Αλλά η Κύθνος, έχει πολλές μικρές και μεσαίες παραλίες που βρίσκονται σε κάθε όρμο του νησιού, δημιουργώντας έτσι μικρά γραφικά κολπάκια με κρυστάλλινα νερά, που κυκλώνονται από μικρά δέντρα που προσφέρουν σκιά για τους λουόμενους.

Εμείς σας προσφέρουμε ποικιλία από σπίτια προς αγορά στην Κύθνο.

Τα σπίτια που διατίθενται προς αγορά στην Κύθνο είναι ουσιαστικά ανεξάρτητα ή μεζονέτες, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, σε διαφορετικούς όρμους του νησιού. Αλλά έχουμε επίσης τη δυνατότητα να σας προτείνουμε όμορφες εκτάσεις προς πώληση σε διάφορα σημεία του νησιού: κάποιες ακριβώς πάνω στο κύμα!

Τέλος, μπορούμε να σας φέρουμε σε επαφή με εξειδικευμένους κατασκευαστές - ιδιοκτήτες οικοπέδων, που διαθέτουν ήδη άδειες οικοδομής, έτοιμους να σας προσφέρουν υπέροχες βίλες δίπλα στη θάλασσα.

Το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο, η αυθεντικότητα και η ατμόσφαιρα των χωριών στο περιθώριο του μαζικού τουρισμού απευθύνεται στους λάτρεις της Ελλάδας σε αναζήτηση ενός νησιού, που είναι μακριά από τον μαζικό τουρισμό.